Φυση και δραστηριοτητες

Στην περιοχή υπάρχουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες όπως Rafting, Canyoning, River trekking, mountain bike, bird watching, τοξοβολία, θαλάσσιες δραστηριότητες, trekking στην κορυφή Κισσάβου και αεροπτερισμός.

 

Πεζοπορικό μονοπάτι Κισσάβου.

Διαδρομή από το χωριό της Παλιάς Σωτηρίτσας προς τη Βελίκα. Το μονοπάτι περνάει μέσα από την καρδιά του ρέματος της Βελίκας, με υπέροχα τοπία με δάση από πλατάνια, καρυδιές, καστανιές και πυκνές φτέρες. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη για κάθε ηλικία. Υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής πολλά ξύλινα γεφυράκια ,παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια και βρύσες με νερό.
Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα.


________________________________________________________________________________________

Δάσος Πολυδενδρίου

Τεως βασιλικο κτημα Πολυδενδριου

Για την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδος ήταν τόπος εξοχής και κυνηγιού. Σήμερα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Έχουν διανοιχτεί δρόμοι περιπάτου αλλά υπάρχει και ποδηλατική διαδρομή μέσα στο κτήμα. Θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα δάση αναψυχής στην Ελλάδα. Το τέως Βασιλικό κτήμα Πολυδενρίου προκαλεί τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε ένα ειδυλλιακό ταξίδι στο κατάφυτο Μαυροβούνι σε μία σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Είναι καταπράσινο γεμάτο μονοπάτια. Υπάρχει χώρος αναψυχής με κιόσκια και παγκάκια με θέα το Αιγαίο.

Βασιλικό κτήμα πολυδενδριου